Трг Николе Пашића постаје ледена оаза Београда

Ове зиме Трг Николе Пашића претвара се у ледену оазу и прави рај за велике и мале љубитеље клизања и санкања.

Улаз ће бити бесплатан током целе зиме, а сваке недеље (изузев 6. јануара) од 10 до 11 часова одржаваће се и бесплатна школа клизања чији ће полазници добити пригодне дипломе 27. јануара.

Клизалиште ће свечано отворити 21. децембра познати јутјубер Богдан Илић, познатији као Бака Прасе, а уследиће концерт једне од најпопуларнијих група на овим просторима – Неверних беба – која је недавно обележила четврт века постојања.

Клизање – омиљена зимска активност на Тргу ће се ове године одвијати на три пута већем леденом простору него ранијих година – на чак 1200 квадрата леда и пропратним санкалиштем за најмлађе посетиоце. У склопу клизалишта посетиоцима ће бити на раполагању и простор за играње видео игара – Роцкстар Гаминг зона која ће бити на располагању у термину од 18 до 22 часа.
У зимским данима који следе, бина клизалишта ће посетиоцима леденог парка пружити прилику да присуствују разноврсним музичким и забавним програмима.

Љубав према позоришту гради се од малих ногу и зато ће за најмлађе суграђане на Тргу Николе Пашића бити одржано мноштво забавних дечјих представа. На самом почетку, очекује нас спектакл у Комбанк дворани – “Успавана лепотица” са Бранкицом Себастијановић у главној улози, коју ће од те клетве зле вештице покушати да спасу Краљ Стеван и Вила Добрила.

Представа “Деда Мраз нам стиже у град“ у којој учествују Миња Субота, Леонтина, Тијана Дапчевић, Хор “Чаролија” и наравно Деда Мраз и његове помоћнице играће се 22. децембра а најмлађи ће имати прилику да заједно са учесницима певају празничне хитове као што су  „Звончићи, звончићи“, „Преко брда, преко брега“, „Када падне први снег“…

Ту су и:

  • “Новогодишња бајка” (21. децембар),
  • “Тајна новогодишње чаролије” (22. децембар),
  • “Деда Мразове чаробне санке” (29. децембар)
  • Новогодишњи бунар жеља (2. јануар)
  • “Зимске лудорије” (5. јануар),
  • “Магична пахуља” (10. јануар),
  • “Астерикс и Обеликс спашавају Деда Мраза (12. јануар),
  • “Штрумфастични новогодишњи бал” (13. јануар),
  • “Новогодишња ноћ” (15. јануар)

Дизниленд ће се ове зиме на кратко преселити у Београд и то на Трг Николе Пашића, где ће се 3. јануара одржати дечја представа “Мики Маус и новогодишњи хаос”. Славни миш и његови другари Паја Патак, Шиља и Плутон спремају се да дочекају Деда Мраза , али им планове кваре Хроми Даба и Вук који поклоне нису заслужили и желе да се докопају њихових.

Већ следећег дана, малишани ће имати прилику да понесу своје омиљене костиме, па ће Трг Николе Пашића преплавити мале принцезе, принчеви, витезови, пирати, балерине, виле и морнари… јер се тог дана одржава новогодишњи маскембал и костимиране бајке на леду.

Без обзира на то колико година имате, неће вам шкодити мало зимске магије, нарочито уз правог „чаробњака“. Игор Трифунов, један од најпознатијих мађионичара и илузиониста на овим просторима, одржаће 9. јануара на Тргу Николе Пашића мађионичарску представу за децу, у којој ћете сигурно уживати и ви.

У Игоровим рукама ниоткуда настају голубови, па се онда претварају у конфете… Мараме мењају боју, лоптице нестају, руже се отварају… а малишани у свему томе и сами учествују.

И старији суграђани моћи ће да уживају у забавном програму на Тргу Николе Пашића.

Поред концерта Неверних беба на отварању Клизалишта, посетиоци ће моћи да присуствују Гала концерту чланова Музичко-оперско-театарске организације (МОТО) у Скупштини града, док ће певачи овог удружења у оквиру манифестације „Празнични глас града” наступати 27. децембра.

Зима ће у Београду бити на паузи , јер ће је на неко време “отерати” топли глас Лене Ковачевић, која ће у оквиру ове Београдске зиме одржати ПОТПУНО БЕСПЛАТАН концерт на Тргу Николе Пашића. Лена ће нас угрејати својим поп џез песмама “Заувек”, “Кафе”, као и многим другим хитовима са њених популарних албума. Лену на наступима прати уигран музички састав који заједно са Леном гради јединствени колаж поп, џез и традиционалног балканског звука.

Један од најпознатијих градских састава – Макао бенд – препознатљив по специфичним интерпретацијама актуелних хитова уз које ноге саме почињу да плешу, наступиће на код Клизалишта 23. децембра.

Свој мини концерт 5. јануара нове године имаће и победник популарног музичког такмичења “Први глас Србије “ – Давор Јовановић, који је након такмичења успешно наставио своју музичку каријеру.

Наступају и Amy’s House Tribute band (19. јануар), Јелена Јевремовић и Хороскоп бенд (25. јануар), Master Blaster bend који чине ученици истоимене школе талената (26. јануар), а посетиоце Трга Николе Пашића забављаће и многи диск-џокеји: DJ Uroš, DJ Ognjen, DJ Marchez, DJ Milovanovic, DJ intruder, DJ Marko Gangbanger, DJ Bokee, DJ Oysha и други.

И одрасли ће моћи да уживају у представама, па ће се за њих 25. јануара играти „Идеална половина“ у којој играју Олга Одановић, Милан Калинић, Анастасија Мандић и Вучић Перовић, на комичан начин говори о смени генерација, али и вечној потрази за љубављу.

Дакле, без обзира на то колико година имате и да ли умете да изведете пируету на леду – на Тргу Николе Пашића очекује вас права зимска чаролија! ЗАОКРУЖИ БЕОГРАД и учествуј у њој!

СПОНЗОРИ
Локације и догађаји