Beogradska Zima

Menu

Културни центар Београд – Нина Ивановић

  • Од: 18.12.2019. 16Ч
  • До: 29.02.2020.
  • Актуелно
  • Београд
  • Културни центар Београд
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

Нина Ивановић је рођена 1986. у Београду. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду 2010. године, смер сликарство. Од 2006. активно учествује на уметничкој сцени кроз домаће и интернационалне радионице, летње школе, групне и самосталне изложбе. Добитница је награде за цртеж Факултета ликовних уметности за школску 2008/09. годину, 2014. године је добила прву награду из Фонда Владимир Величковић, а 2018. године добила је награду 57. Октобарског салона. Током три месеца 2013/14. била је на резиденцијалном програму у Гло’Арт центру у Белгији и 2017. године месец дана је провела у Базелу (Швајцарска) на резиденцији Куцкуцкс Нест.

Заједно са још шест колега и колегиница основала је Уметнички колектив У10 са којим од 2012. године води Уметнички простор У10. Живи и ради у Београду.

www.ninaivanovic.com

Перачи прозора

У досадашњој уметничкој пракси служила сам се фотографијом и цртежима (дводимензионалним и просторним) како би приказала свакодневне тренутке, градско окружење и пејзаже. Радови које правим за одређену изложбу/прилику поред тематике, буду често одређени и архитектуром простора у ком ће бити приказани. У овој конкретној ситуацији постојао и један искорак у односу на моји досадашњи рад, а то је рад са светлом. Узимајући све задате услове у обзир, као и какофонију новогодишње расвете, дошла сам до тога да прозори канцеларија Културног центра Београда треба да добију светлеће пераче прозора. Темом перача прозора бавила сам се у својим ранијим радовима кад сам била инспирисана плесно-циркуским покретима извођача и генерално специфичном врстом послова који захтевају другачије (екстремне) начине кретања. Кретање уз помоћ конопца како би се обавио један посао учинио је у мојим очима пераче прозора акробатама, алпинистима и уједно радницима који обављају ризичан посао. 

en_SR
en_GB en_SR