Beogradska Zima

Menu

Божићно сеоце код Храма Светог Саве

  • Од: 04.01.2020.
  • До: 28.01.2020.
  • Актуелно
  • Београд
  • плато Храма Светог Саве
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

 

Дочек православне Нове године на „Божићном сеоцету код Храма“

Дочек Православне Нове године, у оквиру фестивала „Божићно сеоце код Храма“ уприличиће „Бијело дугме реал трибјут“ бенд уз највеће хитове поменуте групе који су обележили прошли век, а и даље чине спону више народа.

Концерт је заказан за 20.00, на бини фестивала, где ћемо званично чекати Православну Нову годину.

Након првог молебана који смо заједничким снагама и вером одржали другог дана Божића, 08. јануара, молитвеним скупом са више од 15.000 људи достојанствено у тишини, слози и миру, позивамо благочестиви народ да узме учешћа у другом молитвеном скупу када ће се служити Молебствије за почетак Нове године.

Скуп је заказан за 13. јануар у 23.30, код Храма Светог Саве. Молебан ће служити викар Његове Светости Епископ ремезијански Господин Стефан са свештенством Храма Светог Саве.

Нека да Бог да ми овде који смо се окупили са истом идејом и жељом да је сваки човек, не само ми Срби, слободан, да може да живи у слободи, да може да узраста у слободи, да може да васпитава своје најрођеније и најмилије у слободи, а нема бољег васпитања и васпитача од Христа и његове науке. 

Ове речи Епископа ремезијанског Господина Стефана обележиле су први скуп, када је он изразио жељу да нас на сваком наредном има више, уз једниство, слогу и мир.

Након молебана је традиционални ватромет у поноћ.

Позивамо вас да дођете у што већем броју!

„Божићно сеоце код Храма“ свечано је отворено 4. јануара 2020. године. Детаљан програм можете пронаћи на линку: http://www.bozickodhrama.rs/.

Фестивал „Божићно сеоце код Храма“ организује Храм Светог Саве и компаније „Color Media Communications“ и „Ninamedia“, а под покровитељством Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ-а, Министарства правде – Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и Градске општине Врачар.

Пријатељи „Божићног сеоцета код Храма“ su: PDM AgroFruit, Srbijagas, Rajfajzen banka, DM drogerie market d.o.o, Đenerali osiguranje, Orbit, Deksi ko, Neretva komerc, Sterling d.o.o., Unija pekara, BNM Internacional d.o.o. и многи други.

https://www.facebook.com/cebef011/?rf=1632089910388457
https://www.instagram.com/cebef011/

en_SR
en_GB en_SR