Улица отвореног срца

Улица отвореног срца
МОЈ БЕОГРАД СРЦЕ ИМА!

01. јануар 2019. године
Тачно у подне!

Традиционално, као и сваке године Београђани ће и овог 1. јануара прославити Нову годину са својим драгим гостима и пријатељима, комшијама и суграђанима на „Улици отвореног срца“, која их позива да сви заједно у Новој години помогну од срца онима којима је помоћ најпотребнија.

„Улица отвореног срца“ је једна од манифестација која је одавно превазишла оквире Београда и постала препознатљив бренд, који промовише најхуманије вредности нашег главног града и његову отвореност.

Настала је пре пола века у „Српској кафани“ када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и првог дана Нове године служили госте. Из овог несвакидашењег дружења настао је празник Београда који повезује културу и привреду, радост, чаролију и хуманост. Од 1988. године званично је ушла у календар најзначајнијих манифестација града Београда, кроз коју прође преко 100.000 људи.

„Улица отвореног срца”, отворена за све Београђане и госте Београда, јесте замишљена као прослава хуманости, као „отварање“ срца нашег града, али и као могућност да се хуманошћу свих који учествују у овој манифестацији некоме и помогне.

Од ове године, „Улица отвореног срца“ угостиће један град из Србије. На тај начин, они ће постати домаћини у гостима и имаће прилику да приближе и представе Београђанима и гостима Београда своје културне, привредне, кулинарске и све друге jединствене особености.

Званично, представник града Београда уручиће симболично представнику града госта „Срце Београда“ и на тај начин свечано отворити овогодишњу „Улицу отвореног срца“.

Уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције, сви ће моћи да се прикључе хуманитарној акцији и отпочну 2019. годину на најлепши начин: помажући онима којима је помоћ најпотребнија – нашој деци и у Београду и у гостујућем граду!

На тај начин симболично ћемо послати поруке љубави и солидарности са жељом да сва деца којој је неопходна наша помоћ, наш наш загрљај, разумевање и топлина – живе безбрижно.

Ове године „Улица отвореног срца“ биће посвећена пројекту ДОКТОРИ КЛОВНОВИ. Ови необични доктори помажу малишанима да лакше поднесу боравак у болницама. Пројекат Доктори кловнови покренула је 2003. године организација „The Bridge of Life” (Мост живота), а званично га је одобрило и препоручило Министарство здравља Србије. Куповином и ношењем кловновског носа сви Београђани и гости „Улице отвореног срца” постаће део хуманитарне акције која болесној деци доноси наду, радост и враћа осмех на лице најмлађим становницима Србије. Тако ће Улица отвореног срца бити претворена у карневал – црвених носева.

Музичко-забавни програм ће се изводити испред Атељеа 212, Радио Београда, Општине Стари Град и у Скадарлији.

Организатори ове манифестације су Град Београд, Туристичка организација Београда и Градска општина Стари град.

МЕСТО ДЕШАВАЊА: Светогорска улица, део Македонске улице (од Таковске до зграде Дома омладине) и Скадарлија.

ПУНКТОВИ ДЕШАВАЊА: Пјацета испред Атељеа 212, простор испред зграде Општине Стари град, простор испред зграде Радио Београда, испред Куће Ђуре Јакшића у Скадарлији…

ПРЕГЛЕД ДЕШАВАЊА

Тачно у подне, после новогодишњих честитки и уручења „Срца Београда“, мали ватромет „отвара“ овогодишњу „Улицу отвореног срца“. Из зграде позоришта излазе извођачи и започињу своју традиционалну штењу, стварајући јединствену карневалску поворку пуну музике и игре која симболично покреће „Улицу отвореног срца“.

Тада креће главни програм на пјацети Атељеа 212.

ФИНАНСИЈСКИ ПЛАН:
Укупно: 1.200.000,00 динара

12:00Ч Дечији хор „Чаролија“ (две песме)
12:05Ч Водитељ програма поздравља присутне и најављује новогодишње честитке и церемонију уручења „Срца Београда“
12:05Ч Честитка и церемонија – Представник града Београда и града госта
Мали ватромет симболично означава почетак „Улице отвореног срца“. Из зграде позоришта излазе извођачи Улице Отвореног срца.
12:10Ч Дечији хор „Чаролија“ (две песме), Леонтина, Миња Субота (музички блок)
12:30Ч Сара Јовановић и Марко Мандић
12:45ч Глумци / певачи: Софија Јуричан, Радомир Николић, Александра Ђоковић, Анђела Јовановић, Ђорђе Стојковић, Јелена Гавриловић
13:00Ч Музички програм града госта
13:30Ч Вокал 5
14:00Ч Дечији оркестар саксофона
14:15Ч Глумци / певачи: Софија Јуричан, Радомир Николић, Александра Ђоковић, Анђела Јовановић, Ђорђе Стојковић, Јелена Гавриловић
14:45Ч Београдски дувачки оркестар
15:10Ч Група ДОТ
12:00Ч Талија фолклор
12:15Ч Звончићи – инклузивни хор
12:20Ч Хор ПАХУЉИЦЕ
12:45Ч Новогодишња дечија представа
13:15Ч Димитрије мађионичар
13:30Ч Дувачки оркестар
14:00ч Tеатар МИМАРТ
15:00Ч Михајло мађионичар
12:00ч Дечији хор ДКЦ Београд
12:10ч Лена Ковачевић
12:30ч Нушић, Скадарлијска дама и Добошар (староградске песме и кодекс о понашању у Скадарлији)
12:45ч ТАЛИЈА
13:00ч Нушић, Скадарлијска дама и Добошар (староградске песме и кодекс о понашању у Скадарлији)
13:15ч Глумци певачи: Софија Јуричан, Радомир Николић, Александра Ђоковић, Анђела Јовановић, Ђорђе Стојковић
13:45ч Дечији оркестар флаута
14:00ч Љуба Нинковић
14:15ч Вокал 5
14:30ч Дечији оркестар саксофона
14:45ч Дувачки оркестар
15:00ч Испред сцене симултано са музичким смењују се мађионичари и театар МИМАРТ
Догађај Детаљи
 • Почетак
  01/01/2019 12:00ч
 • Завршетак
  01/01/2019 23:00ч
 • Статус
  Завршен
 • Локација
 • Адреса
  Светогорска улица, део Македонске улице (од Таковске до зграде Дома омладине) и Скадарлија.
 • Будимо у контакту
Организатори
СПОНЗОРИ
Локације и догађаји