Open Air cinema – Плато на Славији

Плато Трга Славија ће ове године током новогодишњих празника у оквиру манифестације Београдска зима под називом Опен Аир цинема почастити посетиоце Трга веома атрактивним филмским играним и документарним програмом на отвореном.

Представљамо програм и позивамо да уживате у филмским хитовима

Сви програми су бесплатни.

30. децембар

20:00 – National Geographic – One strange rock – 2 епизоде

Ово је невероватна, необична прича о животу на Земљи испричана од стране астронаута, јединих људи који су Земљу видели онаквом каква она заиста јесте – савршено осмишљен систем који подупире живот у свемиру.
Играју: Vil Smit, Kris Hedfild, Džeri Linendžer

22:00 – СВИ ЗНАЈУ драма, трилер, мистерија

Прича о шпањолки Лаури која живи у Буенос Аиресу, а враћа у свој родни град са двоје деце како би присуствовала сестрином венчању. Међутим, њен пут је ометан неочекиваним догађајима који откривају неке тајне…
Режија: Asgar Farhadi, сценарио: Asgar Farhadi
Играју:
Penelope Kruz, Havier Bardem, Rikardo Darí

00:00 – КЛИМАКС  драма, хорор, музички

Средином 90-их двадесетих урбаних плесача окупило се на тродневној проби у затвореној школи где организују забавау у којој главну улогу игра чинија алкохола. Убрзо потом атмосфера се захуктава, постаје јасно да су дрогирани, али не могу да открију ко их је дрогирао и зашто. Убрзо за све плесаче постаје немогуће да се одупру сопственим неурозама, док их омамљујући ритам музике хипнотише..
Режија: Gaspar Noe, сценариста: Gaspar Noe
Играју:
Sofija Butela, Romen Gijermik, Suela Jakub

31. децембар

20:00 –  Viasat History – Story of Europe – 2 eпизоде

Ова серија представља различита поглавља европске историје, од самих почетака, преко еволуције европске културе и религије, до смелог погледа на њену садашњост и будућност.

22:00 – БОЕМСКА РАПСОДИЈА, биографски

Хроника легендарног бенда Queen и година које су водиле до наступа на концерту Live Aid 1985.

Режија :Brajan Singer, сценарио: Entoni Mekarten, Piter Morgan
Играју :
Rami Malek, Lusi Bojnton, Gvilim Li

01:00 – ЈУЖНИ ВЕТАР, криминалистички

У центру филмске приче је Петар Мараш, којег игра Милош Биковић. Он је припадник београдске аутомобилске мафије, а „посао“ са оне стране закона му је омогућио да купи стан у који се усељава са дугогодишњом девојком коју игра млада глумица Јована Стојиљковић. Мараш је члан клана на чијем је челу Цар (игра га Драган Бјелогрлића све се мења када Мараш украде погрешан ауто.
Режија: Милош Аврамовић, сценарио: Милош Аврамовић, Петар Михајловић
Играју и Срђан Тодоровић, Миодраг Радоњић, Милош Петровић, Милош Тимотијевић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Јасна Ђуричић, Славиша Чуровић…

03:00h – ПРЕДАТОР, научна фантастика, акција, хорор

Тим командоса на мисији које прогони ратник ванземаљац у централноамеричкој џунгли.
Режија: Džon Mektirnan, сценарио: Džim Tomas i DžonTomas
Улоге: Arnold Švarceneger, Karl Viters, Kevin Piter Hol

1. јануар

19:00 – BBC Earth – Blue planet II – 2 eпизоде

Епизоде у трајању од 60 минута, „Плава планета II“ прати развој живота у мору, а кадрови су снимани тако напредном технологијом, да „изгледају као Пиксаров цртаћ“.
Наратор је легендарни сер Дејвид Атенбороу, а музику је компоновао Ханс Цимер, у чему су му помогли чланови бенда Radiohead.

21:00 – ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ , драма

Прича о војницима тобџијске батерије у Првом светском рату. Неки од њих били су младићи којима је то био први рат као нашем главном јунаку Стевану. Окупљени са свих страна Србије и бескрајно различити, кроз све тешке дане и битке постају једно у одбрани своје отаџбине. Ово је прича о њиховом херојству и пријатељству, прича о слози и заједништву без кога нико од њих не би преживео. А преживео је само један и овај филм је његово сећање на своје ратне другове, уједно и сећање на пола милиона погинулих српских војника у Првом светском рату над чијим гробовима цвета мали плави цвет заспанка да их чува кад судбина и историја већ нису..
Редитељ: Предраг Гага Антонијевић, сценарио Наташа Дракулић по мотивима Српске трилогије Стевана Јаковљевића.

23:00 – ВАРЉИВО ЛЕТО ’68, комедија

У лето 1968. године матурант Петар (Славко Штимац), стасава за љубав, заљубљујући се наизменично и истовремено у више жена, углавном оних зрелих и удатих: апотекарку, пекарку, библиотекарку, у обе ћерке председника суда, своју професорку социологије.. Потреба да коначно нађе „жену свог живота“ доводи Петра у низ деликатних и комичних ситуација и избезумљује његовог оца (Данило Стојковић), општинског судију, уштогљеног човека, догматских схаватања, који верује да се омладина може васпитавати само „чврстом руком“ и који пати због свог буржоаског порекла.
Режија: Горан Паскаљевић, сценарио Гордан Михић
Играју: Славко Штимац, Данило Бата Стојковић, Мија Алексић, Сања Вејновић, Ивана Михић, Мира Бањац и Неда Арнерић
.

01:00 – КО ТО ТАМО ПЕВА, комедија апсурда

Дан уочи фашистичког напада на Југославију, дотрајалим аутобусом фирме Крстић, за Београд креће група људи. Путовање се због непредвиђених збивања одужило на двадесет и четири часа, иако је полазна станица од Београда удаљена свега стотинак километара. Стари, растурени аутобус са својим необичним и помало откаченим путницима комична је слика једне епохе у распадању, крај једног света који ће нестати у пламену и експлозији..
Режија: Слободан Шијан, сценарио: Душан Ковачевић
Играју: Драган Николић, Данило Бата Стојковић, Мића Томић, Славко Штимац, Неда Арнерић, Павле Вујисић, Александар Берчек, Бора Степановић, Ташко Начић..

20:00 National Geographic - One strange rock - 2 епизоде
22:00 СВИ ЗНАЈУ / Линк филма - IMDB
00:00 КЛИМАКС / Линк филма - IMDB
20:00 Viasat History - Story of Europe - 2 епизоде
22:00 БОЕМСКА РАПСОДИЈА / Линк филма - IMDB
01:00 ЈУЖНИ ВЕТАР / Линк филма - IMDB
03:00 ПРЕДАТОРИ / Линк филма - IMDB
19:00 BBC Earth - Blue planet II - 2 епизоде
21:00 ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ / Линк филма - IMDB
23:00 ВАРЉИВО ЛЕТО ’68 / Линк филма - IMDB
01:00 КО ТО ТАМО ПЕВА / Линк филма - IMDB
Догађај Детаљи
 • Почетак
  30/12/2018 22:00ч
 • Завршетак
  02/01/2019 03:00ч
 • Статус
  Завршен
 • Локација
 • Адреса
  Трг Славија
 • Будимо у контакту
Организатори
СПОНЗОРИ
Локације и догађаји