Beogradska Zima

Menu

Улица отвореног срца

  • Од: 01.01.2020. 12.00ч
  • До: 01.01.2020.
  • Ongoing
  • Београд
  • Светогорска 21
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+

УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА 2020. – СВИМ СРЦЕМ ЗА БЕОГРАД

1. јануар 2020. године, тачно у подне!

Први дан Нове године важан је, свечан и незаобилазан празник Београђана који га,  традиционално прослављају у друштву драгих гостију и пријатеља, комшија и суграђана на „Улици отвореног срца“! Од Таковске, па све до Македонске, разноврсни улични аниматори, артисти, забављачи, музичари и глумци забављаће и увесељавати и ове године све оне који ће радост првог јутра у Новој години поделити са другима.

Настала далеке 1969. године,  када су глумци Атељеа 212 на један дан, 1. јануара, „мењали“ улоге са конобарима, куварима и осталим запосленим у „Српској кафани“, у којој су током године проводили велики део времена између проба и представа у свом позоришту, данас је прерасла у једну од најпознатијих манифестација која је одавно превазишла оквире Београда и постала препознатљив бренд који промовише најхуманије вредности нашег главног града. Велико интересовање и потреба људи да 1. јануара учествују у овим важним и великим хуманитарним акцијама онолико колико могу, као и присуство многобројних гостију Београда из иностранства у програмима „Улице отвореног срца“, знак су добре воље и значаја ове манифестације.

Пре више од 40 година, од 1988. године, Улица отвореног срца ушла је у календар најзначајнијих манифестација  града Београда, кроз коју прође преко 100.000 Београђана и њихових гостију.

„Улица отвореног срца“, замишљена je као прослава хуманости, али и као могућност да се хуманошћу свих  који учествују у овој манифестацији некоме и помогне.

Сваке године у склопу „Улице отвореног срца“ организује се хуманитарна акција са циљем да подстакне донаторе и ширу јавност да у границама својих могућности пруже подршку и помогну најугроженијима, нашој деци. 

Куповином и ношењем кловновског носа сви Београђани и гости Улице отвореног срца постаће део хуманитарне акције која болесној деци доноси наду, радост и враћа осмех на лице најмлађим становницима Србије.

Главни уметнички програм одвија се на пјацети испред Позоришта Атеље 212.

Музика, егзибиција, улични забављачи, жонглери, акробате, мађионичари, позоришни уметници и различите атракције ће у духу читаве акције на свој начин обележити акцију солидарности Београђана.

Улица отвореног срца је важан догађај који повезује културу и привреду, радост, чаролију и промовише солидарност и најхуманије вредности нашег главног града и наше земље.  

Тачно у подне, “Улица отвореног срца” свечано се отвара новогодишњим честиткама и порукама које Београђанима и свим гостима испред Атељеа 212 упућује: Градоначелник Београда, представници Града и државе, гости и пријатељи Манифестације.

en_GB
en_SR en_GB